Öz Er-Ka İnşaat Galatasaray’ın Arazisini Aldı
Galatasaray Spor Kulübü’nün Florya arsası ile ilgili ihaleyi, satış toplam gelirinde 2 milyar 250 milyon lira tutarında bir para teklif etmiş olan Öz Er-Ka İnşaat şirketi kazandı.
Emlak Konut GYO Florya arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesini 2.25 milyar lira toplam gelir ve yüzde 37 şirket payı gelir oranı teklifi ile Öz Er-Ka İnşaat firmasının kazandığını duyurdu.
Bugün Düzenlendi
Emlak Konut’tan yapılan açıklamaya göre, bugün düzenlenen İstanbul Bakırköy Florya arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesine 9 firma katıldı.
İhaleyi Öz Er-Ka İnşaat, 2.25 milyar lira arsa satışı karşılığı toplam gelir ve 832.5 milyon lira asgari arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri teklifi ile kazandı.
Expertiz Değeri 383.55 Milyon Lira
Söz konusu arsanın ekspertiz değerinin 383.55 milyon lira olduğu ve 2.17 çarpan oranı ile ihale edildiği belirtilen açıklamaya göre, şirket payı gelirinin yaklaşık yüzde 71.43’ü Emlak Konut’a, yaklaşık yüzde 28.57’si ise Galatasaray Spor Kulübü Derneği’ne ait olacak.
Pay’lar Dağıtılacak
Buna göre, Emlak Konut GYO payı 594.65 milyon TL, Galatasaray Spor Kulübü Derneği payı ise 237.84 milyon TL olarak gerçekleşecek.
Emlak Konut GYO hisseleri saat 16.53’te yüzde 0.81 yükselişle 2.48 liradan; Galatasaray hisseleri ise yüzde 5.26 primle 2.2 liradan işlem gördü.