Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
-0.49%
Bitcoin
109.061,61 USDT
eth
ETH
-1.71%
Ethereum
2.553,07 USDT
bch
BCH
-4.64%
Bitcoin Cash
482,53 USDT
xrp
XRP
-2.53%
Ripple
2,24 USDT
ltc
LTC
-3.20%
Litecoin
88,40 USDT
bnb
BNB
-0.35%
Binance Coin
659,62 USDT
sol
SOL
-2.59%
Solana
150,53 USDT
avax
AVAX
-3.50%
Avalanche
18,12 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Öğrenciler günlük 50 bin ekmek üretecekler

Öğrenciler günlük 50 bin ekmek üretecekler

featured
service

GAZİANTEP (İGFA) – Gazi şehirlilerin daha ucuz ekmek satın alabilmesi için hayata geçirilen Halk Yiyecek Dağıtım İşletmeleri’nden (HAYDİ) imalatı tamamlanan 50 satış büfesinin 25’i merkez ilçelerde belirlenen noktalara kondu. 17’si Şahinbey, 8’i Şehitkamil’e yerleştirilen büfelerde satış sorumlusu olarak kadınlar da istihdam edilecek.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulacak Ekmek Fabrikası, imalata hazır hale getirilene kadar Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla imzalanan “Günlük 50 bin Ekmek Üretimi İş Birliği Protokolü” kapsamında GAHİB Halıcılık ve Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Vedat Topçuoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ait makinaları kullanarak ekmek üretecek.

Ekmek fabrikasının faaliyete geçmesiyle satış büfelerinde; francala tipi ekmekler ile köy, ekşi mayalı, tam buğday unlu, rol, hamburger, tost, kepekli, mısır ekmeği gibi çeşitlendirilmiş ekmekler, glütensiz unla yapılan ürünler ve diğer unlu gıdalardan oluşan birçok ürün de bulunacak.

Öte yandan büfelerde en kısa sürede ekmek satışının yanı sıra süt, yoğurt, peynir ve yumurta da yer alacak.

Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Halk Ekmek Projesi Sorumlusu İbrahim Yılmaz, proje ile Gaziantep halkının başta ekmek olmak üzere süt, yoğurt, peynir gibi hayvansal ürünlere ucuz ve kaliteli şekilde ulaşabilmesini amaçladıklarını söyledi.

Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatları doğrultusunda öncelikle bir ekmek fabrikası kurmak için yola çıktıklarına dikkati çekerek şunları kaydetti:

“Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerine satış büfelerimizi yerleştiriyoruz. Bu şekilde halkımıza kaliteli ekmeği uygun fiyata sunmayı planlıyoruz. Aynı şekilde süt, yoğurt, yuumurta ve peynir gibi ürünleri de halkımıza bu büfelerde uygun fiyata sunacağız. Büfelerimiz bir ay içerisinde satışa başlayacak. Tabi biz, fabrika kurulum süreci devam ederken ekmek satışlarına beklemeden başlayabilmek için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla bir protokol imzaladık. Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı mesleki ve teknik anadolu liselerinde şu anda ekmek üretimiyle ilgili tesislerimizi kurduk. Bu tesislerimizde üretilecek ekmeklerimizi büfelerimiz aracılığıyla halkımıza ulaştıracağız.”

Kar amacı gütmeden halka satışı yapılacak ekmek ve diğer ürünlerin fiyatlarının en kısa sürede kamuoyuna duyurulacağını aktaran Yılmaz, “Belediyenin amacı bu satış büfelerinden kar elde etmek olmadığından var olan piyasadaki satış fiyatlarından daha uygun olacağını söyleyebiliriz.” dedi.mayalı, tam buğday unlu, rol, hamburger, tost, kepekli, mısır ekmeği gibi çeşitlendirilmiş ekmekler, glütensiz unla yapılan ürünler ve diğer unlu gıdalardan oluşan birçok ürün de bulunacak.

Öte yandan büfelerde en kısa sürede ekmek satışının yanı sıra süt, yoğurt, peynir ve yumurta da yer alacak.

Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı ve Gaziantep Halk Ekmek Projesi Sorumlusu İbrahim Yılmaz, proje ile Gaziantep halkının başta ekmek olmak üzere süt, yoğurt, peynir gibi hayvansal ürünlere ucuz ve kaliteli şekilde ulaşabilmesini amaçladıklarını söyledi.

Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatları doğrultusunda öncelikle bir ekmek fabrikası kurmak için yola çıktıklarına dikkati çekerek şunları aktardı:

“Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerine satış büfelerimizi yerleştiriyoruz. Bu şekilde halkımıza kaliteli ekmeği uygun fiyata sunmayı planlıyoruz. Aynı şekilde süt, yoğurt, yuumurta ve peynir gibi ürünleri de halkımıza bu büfelerde uygun fiyata sunacağız. Büfelerimiz bir ay içerisinde satışa başlayacak. Tabi biz, fabrika kurulum süreci devam ederken ekmek satışlarına beklemeden başlayabilmek için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla bir protokol imzaladık. Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı mesleki ve teknik anadolu liselerinde şu anda ekmek üretimiyle ilgili tesislerimizi kurduk. Bu tesislerimizde üretilecek ekmeklerimizi büfelerimiz aracılığıyla halkımıza ulaştıracağız.”

Kar amacı gütmeden halka satışı yapılacak ekmek ve diğer ürünlerin fiyatlarının en kısa sürede kamuoyuna duyurulacağını aktaran Yılmaz, “Belediyenin amacı bu satış büfelerinden kar elde etmek olmadığından var olan piyasadaki satış fiyatlarından daha uygun olacağını söyleyebiliriz.” dedi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Kredi Memur ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Kurumsal Web Tasarımı - Antalya haber - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - İzmir Haber - Gündem - Kadın Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Sohbet Odaları - Takipçi satın al - E-Pin Satış -